Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kati gondolat

Kati gondolat

2020.december 9. új gondolat: mi a legmegalázóbb?

2020. december 09. - gimkat

Rossz a kudarc, rossz megélni, hogy valaki utál, rossz, ha kiabálnak velem, ha nyilvánosan megaláznak, sértegetnek – ez mind rossz. De van, ami ezeknél is rosszabb. Ha ignorálnak, ha tudomást sem vesznek rólam, ha akár szóban, akár írásban nem válaszolnak. Türelmes vagyok, tudok várni, na de ha soha nem érkezik válasz... Válaszolni, reagálni fontos, azzal emberszámba veszem a másikat. Bár velem is elofordult már, hogy nem reagáltam, igaz, nehezemre esett, akkor, amikor gyűlöletcunamit zúdítottak rám. Mit lehet erre mondani? De ha kérést, kérdést intézek valakihez, és nem jön válasz... csak a hallgatás. Mintha nem is léteznék. Ez az igazán megalázó. 

Szülői örökség, 2020. április 15.

Kísérteties, ahogy az ember lánya/fia bizonyos dolgokban követi a szüleit. Most nézzük csak a pénzügyeket. Anyám elvei, vágyai: soha hitelt nem venni fel; soha kölcsönt nem kérni, így soha nem tartozni senkinek; segíteni a már felnőtt gyerekeinket a jelenben; megoldani, legalábbis induláskor, a lakáshelyzetüket; lakásunkat a gyerekünkre hagyni; némi pénzt is a gyerekeinkre hagyni.

Ezt tette anyám, ezt teszem én is. Annyi a különbség, hogy neki egy gyereke volt, nekem három van. De görcsösen követem a példáját.

Közösség, 2019. december 1.

Közösséget mesterségesen, kívülről nem lehet létrehozni, az csak spontán módon szerveződhet. Így van ez akkor is, ha közös érdeklődésű, hasonló korú, hasonló sorsú emberek kerülnek össze. "Osztályközösség" – hallottam sokszor. Nos, minden osztályban, ahová jártam, voltak klikkek, volt egy-két barátság két ember között, és voltak a magányos kívülállók. Volt úttörőcsapat, őrs – de igazi közösséget nem alkottak. Még az önsegítő csoportok sem jelentenek igazi közösséget, bár az alapproblémájuk és céljuk azonos. Talán a vallási alapon szerveződő közösségek valóban léteznek, de csak akkor, ha minden tag önként és teljes odaadással csatlakozik. 

Divat, 2019. szeptember 17.

A divat pszichológiáján gondolkozom, merthogy nyilván a divatnak is van szociálpszichológiája. Most nagy divat az olyan nadrág, ami a térdén szakadt, lyukas. Amikor valaki először egy ilyet húzott fel, nyilván deviáns akart lenni, lázadni akart a szabályos öltözékek ellen. De ez sokaknak megtetszett, és mára divattá vált. Így már az a deviáns, aki "rendes" farmert húz fel. De vajon mitől ilyen tartós ez a divat? 

Intimitás, 2017. április

Nem a szex az intimitás legmagasabb foka. Végül is szexelni bárkivel lehet, akár egy idegennel egyszeri alkalommal. Intimitás a másik igazi megismerése, megértése és elfogadása. Intimitás az, ha megérintem a kézfejét, és ezzel fejezem ki, hogy empatikus vagyok vele. Intimitás, ha a szerettem a lázas homlokomra helyez egy hűvös törülközőt. 

sérelmek, 2019. június 26.

Nem igazán az én eredeti gondolatom, de egyetértek vele: Bizonyos kor után, legalább 40 év fölött, már nem hivatkozhatunk lelki problémáink miatt a gyermekkori traumáinkra. Persze nem árt szembenéznézni velük, valamennyire megérteni őket, megérteni a felmenőink tetteit vagy mulasztásait. De felnőtt emberként jó kézbe venni a sorsunkat és magunk alakítani. Tovább lépni. Ez nem könnyű, de lehetséges.    

süti beállítások módosítása